O catastrofă! Agricultura din Republica Moldova se află în pragul falimentului. Băncile confiscă recolta și tehnica agricolă

Author:

Catastrofă în agricultura de peste Prut. Mai mult de jumătate dintre fermierii moldoveni se află în pragul falimentului. Seceta a distrus hectare întregi din Republica Moldova, a declarat fostul prim ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, conform stiripesurse.md.

Fermierii moldoveni au protestat săptămâna trecută, cerând autorităților să revizuiască legea privind amânarea datoriilor către bănci. Ei au blocat şoselele Chișinău-Cahul și Cahul-Giurgiulești din sudul țării, iar joi o parte a acțiunii s-a mutat în capitală.

Fermierii au pichetat președinția și au cerut să se întâlnească cu Maia Sandu.

Agricultura din Republica Moldova se află în pragul falimentului. Băncile confiscă recolta și tehnica agricolă

“Situația în agricultură este catastrofală. Mai mult de jumăttae dintre fermieri se află în pragul falimentului. Sunt fermieri a căror recoltă și tehnică agricolă este confiscată de furnizori sau de bănci”, a scris Filat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit afirmațiilor acestuia, problema este legată de lipsa de comunicare dintre autorități și agricultori. “Protestele nu vor rezolva însă problemele deja prezente. Introducerea stării de urgență în agricultură ar permite restructurarea datoriilor către bănci, înghețarea amenzilor etc.”

X