Numărul utilizatorilor care nu au energie electrică în județul Galați, în ușoară scădere

Author:

Echipele de intervenție ale operatorului de distribuție DEER – Muntenia Nord sunt toate mobilizate în zona indundațiilor din Galați. În ultimele ore, au reușit să reconecteze 4 posturi de transformare. Numărul utilizatorilor nealimentați este în ușoară scădere sâmbătă seara.

Ministerul Energiei a anunțat că sâmbătă seara, la ora 21:30, numărul utilizatorilor nealimentați este 24.089, în ușoară scădere față de ultima raportare.

Echipele de intervenție ale operatorului de distribuție (DEER – Muntenia Nord) sunt toate mobilizate în zona indundațiilor din Galați. În ultimele ore, au reușit să reconecteze 4 posturi de transformare.

„Intervențiile în teren se fac în condiții deosebit de grele, iar mai multe linii au fost retrase la solicitarea autorităților, tocmai pentru a proteja populația. În total, 13 LEA 20kV sunt indisponibile. Ne-am coordonat pe parcursul zilei cu MAI-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care ne-a pus la dispoziție un utilaj special, o autoutilitară 8×8, relocată din zona Brăila, pentru a putea ajunge mai rapid în zona Pechea, la stația de transformare afectată de inundații”, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Reprezentanții Ministerului Energiei se aașteaptă ca în cursul nopții și duminică să se poată reconecta la energie electrică un număr semnificativ de gospodării.

Localitățile afectate sunt: Bujoru (parțial), Băneasa, Moscu, Lunca Jorăști, PTA SMA Drăgușeni, Cuza Vodă , Slobozia Conachi (parțial), Izvoarele, Slobozia Conachi, Berești (parțial), Pleșa, Vinderei Obîrșeni (Vaslui), Cavadinești (parțial), Grăpeni, Vădeni, Berești (integral), Cuca, Suhurlui, Rediu, Plevna, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndrești, Cudalbi, Grivița, Corod, Brătulești, Blînzi, Piscu, Vameș, Suceveni, Măstăcani, Chiraftei, Drăculești.

X