facebook
Connect with us

Social

Noul ghid pentru relaţia cu presa al CSM face ca ICCJ să dea motivarea condamnării lui Dragnea cifrată după abecedar

Completul de cinci judecători de la instanța supremă care a decis, definitiv, condamnarea lui Liviu Dragnea la pedeapsa închisorii cu executare pentru 3, 6 ani a dat, miercuri, publicității motivarea în acest caz.

Dacă până în prezent motivările emise presei de către instanţa supremă conţineau iniţialele numelor persoanelor judecate, în motivarea lui Dragnea aceste iniţiale nu se mai regăsesc în forma reală.

Citeşte şi: DOCUMENT – Numele violatorilor, tâlharilor, pedofililor vor fi secrete pentru public după ce CSM a implementat noul Ghid pentru presă

Mai precis dacă înainte Liviu Dragnea ar fi avut într-o motivarea iniţialele L. şi D. în motivarea curentă referirile la cei  din dosar se fac printr-o singură literă luată în ordine alfabetică şi consecutivă din abecedar.

În documentul furnizat presei se ajunge şi  până la litera Z6, adică faptul că au fost folosite de şase ori în ordine pe rând, literele alfabetului pentru a fi denumite persoanele la care se face referire în motivare.

Citeşte şi: ALERTĂ Judecătorii au publicat motivarea CONDAMNĂRII lui Liviu Dragnea

Documentul în forma cenzurată de aşa manieră are aproape 700 de pagini şi poate fi consultat pe pagina STIRIPESURSE.

Explicaţia pentru această metodă de anonimizare o reprezintă noul ghid pentru relaţia cu mass+media a sistemului judiciar elaborat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X