facebook
Connect with us

Sport

Mirel Rădoi, favorit să preia echipa naţională, după dezastrul din Spania?

Antrenorul tricolorilor mici (U-21), Mirel Rădoi ar fi favorit să preia naţionala mare, potrivit unei analize a gsp.ro. Astfel, Rădoi ar fi primit acceptul din partea UEFA în contextul în care acesta nu deţine încă licenţa Pro, dar este deja înscris la cursuri.

După eşecul calificării în preliminariile EURO 2020 şi al meciului dezastruos din Spania, oficialii Federaţiei trebuie să îi găsească un înlocuitor lui Cosmin Contra, pentru a pregăti, sau mai bine spus a încerca o calificare in extremis la barajul Ligii Naţiunilor din martie.

Cel care ar avea în acest context cele mai mari şanse să devină selecţioner este Mirel Rădoi, un antrenor cu rezultate excelente la naţionala de tineret. Alegerea lui Rădoi deschide o serie de probleme legate de faptul că acesta nu deţine încă licenţa Pro. Are dreptul Mirel să stea pe banca unei naționale de seniori din moment ce nu deține încă licența Pro?, scrie gsp.ro.

De asemenea, Mirel Rădoi a fost admis la cursurile pentru licența Pro şi este eligibil teoretic pentru preluarea primei noastre reprezentative de fotbal într-un moment critic din ultimii 30 de ani.

Contra a plecat după umilinţa din Spania

„Decizia este de a nu mai continua la naţională, pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul, calificarea la EURO. În principiu voi merge la tragerea la sorți de vineri. Biletele erau cumpărate deja. Dar trebuie să vorbesc cu președintele Răzvan Burleanu. Pe această cale vreau să-i mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru că mi-a dat șansa de a fi antrenorul naționalei. A fost o mândrie să fiu selecționerul României.Vreau să le cer iertare fanilor pentru că nu am putut să fac mai mult la echipa naţională”, a conchis Cosmin Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Spaniei cu scorul de 5-0 (4-0), luni seara, pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, în ultimul meci al celor două echipe în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

România ratase calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale încă de vineri când a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul meci. De asemenea, „tricolorii” mai păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. România va afla vineri adversara din primul tur al barajului din martie 2020.

Preliminariile EURO 2020. România, umilită de Spania în ultimul meci din Grupa F

 

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X