Ministrul Predoiu – la Conferinţa ministerială a Forumului Salzburg

Author:

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă, în perioada 25 – 27 iunie, la Conferinţa ministerială a Forumului Salzburg, care are loc la Laxenburg, în Austria.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, transmis marţi AGERPRES, evenimentul reuneşte reprezentanţi ai statelor membre ale Forumului Salzburg pentru a discuta provocările actuale şi viitoare în domeniul securităţii şi migraţiei.

Pe agenda discuţiilor se vor regăsi următoarele subiecte de interes: provocările pentru Uniunea Europeană în domeniul securităţii şi migraţiei pentru perioada 2024 – 2029; provocările în domeniul securităţii de-a lungul Dunării în contextul digitalizării; migraţia şi traficul de migranţi.

“Forumul Salzburg e o bună ocazie pentru discuţii formale şi informale pe teme de interes în domeniul ministerelor de afaceri interne. Spre exemplu, anul trecut, la Brdo, Slovenia, au avut loc convorbiri esenţiale pentru deblocarea dosarului Schengen. Voi folosi acest prilej pentru a promova, ca de fiecare dată, interesele româneşti în concertul european. Consider că, date fiind dinamica şi contextul politic, aceasta este una din principalele sarcini ale unui ministru, promovarea eficientă a intereselor româneşti în plan extern”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, citat în comunicat.







X