facebook
Connect with us

Ultima Ora

Ministrul finanțelor Florin Cîțu anunță că Nu vor fi tăieri de salarii în 2020!

"BP a aprobat invitația ministrului Eugen Teorovici la 'Ora Guvernului', luni, pe 25 februarie. L-am chemat pentru a da explicații pentru a da explicații pe OUG 114. OUG a distorsionat foarte mult mediul de afaceri și investiții.e Este o OUG nocivă, care ne-a făcut importatori de energie. Este o OUG care ar trebui abrogată pentru că nu duce decât la sărăcie în România. Ceea ce vom cere luni, atunci când domnul Teodorovici va fi în Parlament, este ca această OUG să dispară, pentru că reprezintă interesele a câtorva oameni", a declarat Cristina Prună, liderul deputaților USR, miercuri, la Parlament. OUG 114/2018, denumită și "Taxa pe lăcomie", prevede implementarea unor măsuri fiscale care a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că nu se va pune problema tăierilor de salarii în sectorul bugetar şi că, deşi este mare, această criză nu poate fi comparată cu cea din 2010.

”Pot să vă spun că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii. Vă spun din capul locului că nu se ajunge la aşa ceva. În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, noi am fost transparenţi din primul moment. Am venit cu un guvern cu 16 ministere. În acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Sunt lucruri pe care le-am promis de la venirea la guvernare.

Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută. Bineînţeles că informatizarea va duce la o altă configurare a aparatului administrativ. Dra repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii şi aşa mai departe. Mai mult, anul acesta au crescut salariile sectorului bugetar, le-am plătit întotdeuna la timp, chiar de criză economică. Deci în ceea ce priveşte salariile, pensiile, nu există aşa ceva, astfel de discuţii ar trebui să iasă din spaţiul public”, a declarat Cîţu la Digi 24, vineri seara.

 

 

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X