Connect with us

Politic

Mii de israelieni şi ucraineni de origine evreiască au fost evacuaţi prin România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, duminică, după întrevederea cu omologul său israelian, Yair Lapid, că peste 3.000 de cetăţeni israelieni şi peste 1.200 de cetăţeni ucraineni de origine evreiască au fost sprijiniţi de România să intre pe teritoriul ţării noastre şi apoi să fie evacuaţi spre Israel.

„Discuţiile substanţiale pe care le-am avut astăzi reflectă nivelul excelent al relaţiilor noastre bilaterale, care au o natură strategică, precum şi interesul comun al României şi statului Israel de dezvoltare şi aprofundare a dialogului politico-diplomatic şi sectorial.

Această întrevedere vine în continuarea contactelor foarte bune pe care le-am avut în ultima perioadă, cel mai recent la 3 martie, când am avut o discuţie telefonică în contextul evenimentelor dramatice din Ucraina şi, de altfel, această vizită şi discuţiile noastre s-au concentrat în foarte mare măsură pe efectele agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”, a declarat Aurescu  după întâlnirea cu Yair Lapid.

Şeful diplomaţiei a subliniat eforturile României în procesul de evacuare din Ucraina a mii de cetăţeni israelieni sau de origine evreiască, inclusiv 100 de orfani.

Recomandări

X