facebook
Connect with us

MEDICII NU SE VACCINEAZĂ. DOAR 43% din sistemul medical s-au vaccinat. Federația Solidaritatea Sanitară acuză autoritățile de umflarea datele și de minciună

Sindicaliștii din Sănătate au afirmat că procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este de doar 43%, informează national.ro.

Raportările Guvernului privind procentul de vaccinați din Sănătate sunt complet false, arată sindicaliștii de la Federația Solidaritatea  Sanitară. Aceștia susțin că, potrivit informațiilor directe primite de  la unitățile din sistem, procentul real al imunizărilor în rândul  cadrelor medicale este, de fapt, de circa 43%. Federația acuză  autoritățile că folosesc date false pentru a convinge populația să se  vaccineze.

Informațiile existente pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei Covid-19   asupra lucrătorilor din sănătate arată că ponderea vaccinării în rândul   angajaților din Sănătate este de 43,42%, susțin reprezentanții  Federației Solidaritatea Sanitară. Procentul a reieșit în urma  răspunsurilor primite în mod oficial de la unități sanitare care  totalizează un număr de 117.927 lucrători (respectiv 58,964% din totalul   lucrătorilor din sănătate).

Coordonatorul Centrului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță,  i-a băgat, miercuri, în ședință pe medicii de familie, pentru a afla  motivele reticenței acestora de a-și înscrie cabinetele pentru  imunizarea populației. Principalele nemulțumiri ale medicilor au fost  legate de faptul că oamenii nu vor să se vaccineze cu AstraZeneca și că  există riscul să rămână cu dozele în stoc la cabinete. Deși li s-au  promis câte 40 de lei pentru fiecare vaccinare și că nu li se vor imputa  dozele pierdute, entuziasmul medicilor de familie a rămas la fel de  scăzut, mai ales că promisiunile nu au fost materializate în niciun act  normativ.

Recomandări

X