Marcel Ciolacu îl taxează pe Karl Nehammer: Nu l-a ajutat cu nimic! A blocat România și a pierdut alegerile


Premierul Marcel Ciolacu a ținut să-i transmită un mesaj cancelarului austriac Karl Nehammer, după ce extremiștii au câștigat alegerile în Austria. Ciolacu a spus că Nehammer a blocat degeaba aderarea României la Schengen, asta pentru că au pierdut alegerile în Austria, în timp ce PSD a câștigat alegerile din România.

”Categoric, nu. Am văzut deciziile luate de Comisie, de Parlament, pentru că în momentul în care un stat are toate condițiile tehnice îndeplinite, nu mai ai niciun drept să te opui.

S-a opus din anumite considerente electorale și văd că nu i-a ajutat cu nimic această decizie, fiindcă s-a spus că vor lua decizia după alegeri. Nu iau decizia fiindcă influențează alegerile din Austria.

Îi anunț cu regret… Noi în România am câștigat alegerile, dânșii în Austria au pierdut alegerile. Această decizie nu i-a ajutat cu nimic electoral. Sunt ferm convins că acum cancelarul Karl Nehammer își face și el o analiză mai exactă”, a declarat Marcel Ciolacu, informează Euronews.

Extrema dreaptă câștigă în Austria

Partidul de extremă dreapta FPO s-a clasat pe primul loc la alegerile europene de duminică din Austria, marcând prima sa victorie într-un scrutin naţional, relatează AFP.

Formaţiunea a obţinut 25,7% din voturi, conform rezultatelor aproape complete publicate de mass-media în cursul serii.

În spatele său se află conservatorii din OVP-ul lui Karl Nehammer (24,7%), în prezent la guvernare, apoi social-democraţii din SPO (23,2%). Verzii au un scor de 10,7%.