Marcel Ciolacu a explodat: Nehammer trebuie exclus! Pleacă, domnule, acasă! Ieși din Schengen!/ Video


Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca PPE-ul să-l excludă pe cancelarul Austriei Karl Nehammers din familia politică europeană, pentru că blochează aderarea României la spațiul Schengen. Ciolacu i-a transmis lui Nehammer că atâta timp cât joacă diferit față de toți ceilalți lideri europeni, asta înseamnă că are comanda la Moscova.

”Eu am să mă lupt până în ultima clipă și cred că așa este corect. Cred că cea mai prostească zicală românească este ”Capul plecat, sabia nu-l taie”. Eu nu cred asta!

Am participat la summit-ul de la Malaga și toți liderii social-democrați susțin fără excepție aderarea României și Bulgariei la Schengen. Domnul Pedro Sanchez mi-a spus că va face tot ce ține de el pentru ca România să adere la Schengen. Domnul Scholz mi-a spus ”Marcel, noi vom face tot ce ține de Germania, tot ce ține de diplomația din Germania”.

Mi-a spus domnul Ciucă că astăzi și PPE-ul a dat o declarație prin care îi cer lui Nehammer să își schimbe părerea. Mi se pare puțin! Eu cred că PPE-ul, dacă domnul Nehammer nu respectă deciziile PPE, atunci să fie exclus. Dacă tu ești obtuz și noi am hotărât altceva, atunci pleacă, domnule, acasă! Ieși tu din Schengen.

Este o umilință pentru toți românii, românii reacționează în acest fel pentru că sunt nedreptățiți. A venit un cancelar al Austriei și a spus că nu este de acord. Când depășești linia roșie, când ți spune Consiliul, Comisia și toată Europa, dar tu te pui contra, înseamnă că ai comanda în altă parte.

Austria este blocată de România în absolut orice demers. Spre exemplu, Austria nu participă la nicio acțiune NATO”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

 

Share With Your Friends