Mai vrem în Schengen! Peste 1.000 de produse contrafăcute au fost descoperite de poliţişti într-un autocar, la un turc, oprit la frontiera Giurgiu

Author:

Vama din Bulgaria, de la Ruse, parcă nu ar exista! Peste 1.000 de produse contrafăcute – îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri, în valoare de 82.100 de lei, au fost descoperite duminică de poliţişti într-un autocar oprit pentru control în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, bunurile aparţinând unui cetăţean turc, asta după ce un număr de 12 migranţi din Bangladesh, Siria şi Irak au fost găsiţi de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, când încercau să iasă ilegal din România, spre Ungaria, ascunşi în TIR-uri turceşti care transportau fructe congelate în Elveţia şi Germania, conform Agerpres.

La data de 25 august, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice au oprit pentru control, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un autocar, în cala acestuia fiind descoperite mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Fiind efectuat un control amănunţit, în interiorul autocarului au fost descoperite 1.174 de produse (îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri), cu numele unor mărci protejate pe teritoriul României, în valoare de 82.180 de lei”, informează IPJ Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că produsele în cauză aparţin unui bărbat, cetăţean turc.







Poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Totodată, asupra bărbatului au mai fost descoperite 580 de ţigarete, fără marcaje corespunzătoare, fiind aplicată sancţiunea contravenţională a avertismentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/ 2015 privind Codul fiscal, modificată cu OUG 85/ 2022 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fiscal şi vamal.

Toate bunurile descoperite au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul unui poliţist din cadrul Serviciului Criminalistic.

X