‘Mă întreb de ce se mișcă președintele așa greu’

Author:

De aproape două săptămâni are nevoie Iohannis ca să reacționeze la dronele rusești care intră din ce în ce mai mult pe teritoriul țării noastre, afirmă liderul USR, Elena Lasconi, care îl ia peste picior: „Salut convocarea acestei ședințe, dar mă întreb de ce se mișcă președintele Iohannis așa greu”.

„De aproape două săptămâni are nevoie Iohannis ca să reacționeze la dronele rusești care intră din ce în ce mai mult pe teritoriul țării noastre. A convocat ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 19 septembrie, după ce pe 5 septembrie dronele rusești au intrat, din nou, în România. Salut convocarea acestei ședințe, dar mă întreb de ce se mișcă președintele Iohannis așa greu. După invazia Rusiei din Ucraina, a convocat CSAT-ul pe 1 martie. Invazia a început pe 24 februarie. Deci, când țara vecină e atacată, ai război la graniță, Iohannis stă o săptămână să convoace CSAT. Iohannis e mai mult în vacanță decât la conducerea țării”, scrie pe Facebook Elena Lasconi.

Ea afirmă că și în cazul sistemului de rachete Patriot Klaus Iohannis a făcut la fel.

„Volodimir Zelenski a cerut la mijlocul lunii aprilie suport în acest sens, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, zicea pe 14 mai că , iar Iohannis a convocat ședința CSAT abia pe 20 iunie. Pe situația din Afganistan, retragerea trupelor și evacuarea cetățenilor români, a anunțat convocarea unui CSAT pe 17 august pentru data de 25 august, adică la opt zile distanță. Cred că avem nevoie de un președinte care să înțeleagă rapid ce are de făcut și să se implice atunci când trebuie, nu când are liber în program între vacanțe”, încheie Lasconi.

Ședință CSAT

Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 19 septembrie 2024, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:

Stadiul și perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse. Implicaţii pentru România;

Oportunități oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova. Asigurarea ireversibilității parcursului european: oportunități și provocări;

Planul Național de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună;

Planul de înzestrare a Armatei României 2025-2034.

X