facebook
Connect with us

Politică

Ludovic Orban a explicat ultimele calcule din ajunul moţiunii de cenzură. „Am încredere că va trece”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban susţine că deputaţii de Cluj Horia Nasra şi Cornel Itu nu au fost niciodată luaţi în calculele moţiunii de cenzură întrucât cei doi aleşi reîntorşi astăzi în tabăra PSD-ului nu au semnat textul moţiunii de cenzură, şi nu sunt o pierdere pentru PNL.

 

„Nu au fost niciodată în calculul moţiunii de cenzură (deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu). Aceasta este o diversiune a PSD-ului şi nu am înregistrat nicio pierdere că Nasra şi Itu au revenit la PSD. Întotdeauna i-am considerat ai PSD-ului. PNL este mobilizat la maxim, toţi cei aproape 100 de parlamentari liberali, vor fi prezenţi mâine şi vor vota la vedere. De asemenea, aceeaşi informaţie o am de la grupurile parlamentare. Am încredere că moţiunea va trece. Repet: Nasra şi Itu nu au fost niciodată incluşi în calculele noastre şi nici nu au semnat textul moţiunii de cenzură”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, din cei 237 de semnatari ai textului moţiunii de cenzură, o singură persoane nu poate veni din motive medicale, iar două persoane sunt sub semnul întrebării.

„Din cei 237 de semnatari, în momentul de faţă, nu ştim sigur de o singură persoană că nu va putea veni din motive medicale, de asemenea mai avem semne de întrebare asupra a încă două persoane dintre semnatari.  Oricum moţiunea  de cenzură pentru a fi adoptată are nevoie de 233 de voturi şi mai avem un vot peste. Cu toate acestea, din discuţiile purtate până în momentul de faţă,  avem peste 10 parlamentari care s-au angajat că vor vota moţiunea de cenzură. Se va vedea acest lucru mâine”, a adăugat Ludovic Orban.

La rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae, fost lider al grupului senatorial, a declarat, miercuri, că moțiunea de cenzură nu are șanse de reușită pentru că semnatarii parlamentari de la Pro România și ALDE, cu care s-a ținut legătura constant, nu au cum să intre în „suita” lui Klaus Iohannis, prin vot la motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului.

„În ceea ce îi priveşte pe foştii noştri colegi din PSD plecaţi la Pro România şi foştii noştri aliaţi de la ALDE, eu cred că ei înţeleg votul din 2016, înţeleg obligaţiile unui mandat de 4 ani şi nu au cum să intre în suita lui Iohannis doar pentru a-l ajuta la alegerile prezidentiale”, a subliniat Şerban Nicolae.

Potrivit acestuia, PSD a avut o „comunicare constantă” în ultima perioadă de timp cu parlamentarii Pro România şi ALDE.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Aceasta are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent şi va fi votată joi dimineaţă în plenul reunit al Parlamentului.

Stelian Tănase, despre dedesubturile moţiunii de cenzură: „Orice ofertă face doamna Dăncilă este zero barat. Pică oricum”

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X