Connect with us

Justiție

Lovitură cruntă pentru PNL. Cel mai important primar al partidului a fost inculpat. PSD cere alegeri anticipate. FOTO

FOTO. Rareș Bogdan anunță Apocalipsa pentru PSD 2020. Profeția liderului PNL. Se schimbă totul în politică

Primarul PNL al Iașiului, Mihai Chirică a fost convocat astăzi la DIICOT a fost inculpat de procurorii DNA, pentru infracţiunea de a abuz în serviciu. 

PSD Iași cere de urgență PNL retrgera sprijinului politic pentru Chirică și organizarea de alegeri anticipate oentru Primăria Iașiului.

”Primarul Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat. Procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea calităţii, din suspect în inculpat, pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Astfel, Mihai Chirica s-a ales cu două capete de acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT: una pentru omisiunea sesizării organelor judiciare şi una de abuz în serviciu.

”Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreţinut cu bună ştiinţă. Ieşenii au avut doar de suferit, în timp ce unii aveau doar de câştigat.

Acuzaţiile sunt extrem de grave. Angajaţi şi conducerea Primăriei sunt suspectaţi de fapte corupţie.

Sunt lucuri de neconceput care se întâmplă în această instituţie.

PSD militează pentru transparenţă în urbanism, pentru aplicarea strictă a legii în beneficiul ieşenilor nu a unor grupuri de interese.

Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul.

Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate.

Cei care vremelnic conduc acum oraşul şi judeţul Iaşi nu mai au timp pentru administraţie. În fiecare săptămână cel puţin unul dintre ei primeşte convocare la DNA, DIICOT sau Parchetul General.

Cât va mai continua acest calvar pentru ieşeni? Ce prestanţă mai are Chirica în faţa liderilor din Bucureşti, chiar dacă ar vrea să meargă în Capitală să facă lobby pentru proiectele Iaşului? ” a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Recomandări

X