Le-au copt-o românii austriecilor? Scandal uriaș în Austria, după ce au cumpărat din România


Relațiile dintre România și Austria sunt extrem de tensionate, după ce Viena a blocat aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Chiar dacă pentru Schengen nu suntem ”eligibili”, austriecii au multe afaceri în România, inclusiv cele de producție a echipamentelor pentru armată, notează Exxpress.

Recent, Austria a achiziționat bocanci pentru armată, în valoare de 4,8 milioane de euro, care au fost produși în România.

După ce i-au testat, soldații austrieci au început să se plângă de problemele acestor bocanci, iar în Austria au apărut voci care se tem că românii au făcut-o ca să se răzbune.

În urma scandalului, oficialii austrieci au fost nevoiți să vină cu explicații. Ministrul Apărării din Austria. Michael Bauer, a spus că s-a folosit România pentru mâna de lucru ieftină.

„Unii „experți în încălțăminte” de la noi critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România. Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a spus Michael Bauer.