facebook
Connect with us

Politică

Kelemen Hunor atac la Armata Română: Nu am încredere în această soluție. Noi am propus soluții diferite

Kelemen Hunor, reacție după anunțul ministrului Apărării privind preluarea de către MApN a Cimitirului Eroilor din Valea Uzului: Nu am încredere în această soluție. NU naționalizarea este soluția
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că soluția de preluare, de către MApN, a Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului nu este una bună și nu consideră că naționalizarea ar fi o rezolvare, după ce, afirmă el, instituțiile statului „nu au vrut sau nu au putut opri incidentele din 6 iunie”.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că poziția UDMR este că trebuie restabilită legalitatea și starea inițială, fiind nevoie de un dialog, inclusiv cu statul ungar și cu reprezentanții Ministerului Apărării din Ungaria. „Noi am propus diferite soluții la situația de la Valea Uzului în săptămânile care au trecut dar, după ziua de joi, lucrurile s-au schimbat destul de substanțial, pentru că instituțiile statului nu au vrut sau nu au putut opri acel scandal. Din acest punct de vedere există o lipsă de încredere, o reținere în ceea ce privește intenția și dorința diferitelor instituții de a găsi o soluție de consens. Noi am spus că trebuie restabilită legalitatea, trebuie restabilită starea inițială și trebuie un dialog, inclusiv cu statul ungar, cu reprezentanții Ministerului Apărării din Ungaria, așa cum scrie în acordul bilateral. Se poate găsi o soluție printr-o parcelă deschisă, aceasta era propunerea noastră, o nouă parcelă vizavi de cimitir ori lângă cimitir, pentru că este loc destul pentru cineva care dorește să facă un monument pentru soldații români. Este loc unii lângă alții, nu unii peste alții. Până nu există un dialog real și, după cele întâmplate joi, am prea puțină încredere că această soluție cu preluarea Cimitirului Valea Uzului de către MApN este bună, nu am încredere în această soluție. Nu cred în această soluție în acest moment și fără un dialog real”, a spus Kelemen.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X