După retragerea din viața publică în urma unor amenințări despre care Diana Șoșoacă spune că ar fi venit dinspre tabăra lui Călin Georgescu, liderul SOS România și-a continuat activitatea externă și a dat semnale interesante. Astfel, ea s-a deplasat până în Venezuela la inaugurarea unui președinte controversat, eveniment despre care se știe că a avut o importată prezență rusă și chineză, apoi a apărut într-un interviu în presa rusă vorbind de proiectul ei prezidențial, ceea ce a născut noi controverse, iar în ultimele zile a organizat Zilele Mihai Eminescu la Botoșani, evenimentul de trei zile fiind transmis pe live ore în șir, exact cum proceda Diana Șoșoacă în campaniile ei electorale.
Diana Șoșoacă refuză între timp să răspundă invitațiilor la televiziuni și nu spune nimic despre proiectele ei de viitor, ceea ce naște curiozitatea dacă președintele SOS România va candida sau nu la prezidențiale, indiferent de obstacolul CCR care rămâne un mare semn de întrebare.
Potrivit surselor, Diana Șoșoacă nu a stat degeaba în acest timp şi a accesat relaţii din cele mai diverse zone geopolitice care, aparent, ar fi adverse, mizând pe schimbarea care va avea loc după inaugurarea lui Trump şi pe negocierile care vor avea loc pentru oprirea războiului cu Rusia. Astfel, Diana Şoşoacă şi-a asigurat atât simpatia ţărilor din BRICS, în special Rusia şi China, dar a devenit şi agreată într-o zonă specială din preajma lui Trump care insistă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia şi pentru pace în Ucraina.
Dar miza finală a candidaturii Dianei Şoşoacă la prezidenţiale depăşeşte momentul 4/18 mai și are ca scop intrarea partidului la guvernare. Indiferent cine va ieși președinte, alegerile vor demonstra încă o dată dimensiunea electoratului suveranist. În cazul unui președinte suveranist, oricine ar fi, acesta va trebui să aducă partide suveraniste la guvernare.
În cazul unui președinte pro-european, acesta va avea de mulțumit o mare masă de votanți care va fi total nemulțumită de rezultat, poate îl va și contesta zgomotos, așa că singura soluție a noului președinte din tabăra adversă de a potoli strada și de a ajunge la pace socială va fi invitarea suveraniștilor la guvernare pentru ca votanții suveraniști să se simtă reprezentați. În caz contrar, s-ar ajunge la anticipate sub presiunea străzii, iar acest lucru nu ar fi pe placul partidelor aflate acum la putere care riscă să ia un scor chiar mai mic decât la ultimele alegeri parlamentare.
Așadar, indiferent de situație, România s-ar putea trezi cu SOS România la guvernare alături de alte partide suveraniste, iar candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale va demonstra dacă acest lucru este cu putință.