Guvernul pregătește nucleara pentru Austria: ratarea Schengen, daune uriașe pentru România/ Video

Author:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că a solicitat o statistică pentru a vedea cât au pierdut transportatorii români din cauza refuzului Austriei de a primi România în Schengen. Grindeanu a precizat că daunele pentru România ajung la aproximativ 2% din PIB, date care vor fi prezentate Comisiei Europene și, cel mai probabil, de aici se va ajunge la o solicitare de despăgubiri.

”Am avut o discuție cu comisarul Adina Vălean și i-am explicat că noi am băgat foarte mulți bani în drumurile naționale din zonă. Dacă mergeți în zona respectivă o să vedeți tir lângă tir și asta degradează drumurile noastre.

Per total am cerut pentru rutier, naval și feroviar am cerut cerut aproape 2 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Am cerut colegilor mei o situație și o voi avea până mâine și vom știi exact cât au pierdut transportatorii români pentru că România nu a intrat în Schengen.

Nu poți să compari costurile pe care le are România din cauza războiului din Ucraina și să ceri ținte de deficit. Războiul din Ucraina are un impact major asupra țării noastre.

Din ce știu eu, pentru că discuțiile pe care le-a avut primul ministru la Bruxelles, ei au înțeles impactul asupra României din cauză că nu am intrat în Schengen. Din ce știu eu, impactul este de aproximativ 2% din PIB.”, a spus Sorin Grindeanu, la Prima News.

X