George Simion: Un surogat numit ”aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie! Fals!


Preşedintele AUR, George Simion, afirmă că, în ultimele ore ale anului 2023, ”Marcel Ciolacu şi PSD au continuat să îi amăgească pe români”. ”Un surogat numit ”aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie”, a transmis, duminică, liderul AUR.

”România nu intră în Schengen cu drepturi depline, ci doar cu sferturi de măsură! Ăsta este adevărul! Deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România nu înseamnă o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen. Este doar o fărămitură aruncată de austrieci pe care Marcel Ciolacu şi PSD ne-o prezintă, în miez de noapte (cum altfel să lucreze PSD-ul), ca fiind o mare victorie”, a transmis, duminică, liderul AUR, George Simion.

Acesta afirmă că ”nu e nicio victorie”.

”Dar, ca nişte escroci veritabili ce sunt cei din coaliţia condusă de Marcel Ciolacu, au impresia că românii se vor duce după fentă şi le vor închina ode. Complet greşit! În momentul în care românii vor vedea că trebuie să stea pe mai departe la cozile kilometrice din vămi, când transportatorii vor fi umiliţi în continuare la frontierele de intrare în spaţiul Schengen adevărat, pierzând milioane de euro anual, atunci tot mirajul acestui surogat de Schengen pe care ni-l vând azi Marcel Ciolacu, PSD şi PNL se va destrăma”, a mai transmis George Simion.

Preşedintele AUR susţine că ”din păcate, guvernul actual a acceptat să fim o naţiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea”.

”Au acceptat o aderare fragmentată la Schengen doar pentru a le servi intereselor politice, trădând interesele tuturor românilor. În momentul în care a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România a semnat un Tratat de aderare dar şi Acordul Schengen! Acest acord este foarte clar: intri în Schengen când îndeplineşti toate criteriile de aderare! Noi de peste 11 ani le îndeplinim, dar suntem ţinuţi în afara Schengen”, afirmă Simion.

”În acest moment nu avem un calendar cu privire la momentul în care se vor deschide frontierele terestre pentru Schengen. Şi probabil nici nu va exista. Ministerul austriac de Interne a spus foarte clar: în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen! Astfel, fără un asemenea calendar, orice angajament vine în contradicţie cu interesele României”, a adăugat George Simion.

Acesta susţine că ”asistăm la o secretomanie de nedescris – nu ştim ce conţine acel acord încheiat cu Austria, nu ştim ce condiţii au acceptat Ciolacu, Predoiu şi nici nu ştim cine l-a semnat”.

Simion susţine că nu promovează nicio teorie a conspiraţiei, dar românii trebuie să ştie de la Marcel Ciolacu ce a negociat!

”Să iasă public premierul României şi să răspundă la următoarele întrebări:

1) Preia România sau nu mii de migranţi din Austria?

2) Ce au dat la schimb cei din guvernul PSD-PNL celor din guvernul austriac pentru a fi de acord cu deschiderea spaţiului maritim şi aerian? La ce au cedat în faţa austriecilor?

3) Când va adera România la Schengen şi cu frontierele terestre?”,l, sunt întrebările adresate de Simion.