Europarlamentarul Victor Negrescu s-a întâlnit cu Ambasadorul Spaniei: S-a discutat despre Schengen

Author:

Europarlamentarul Victor Negrescu s-a întâlnit cu Ambasadorul Spaniei în România. Pe masă a fost și un subiect fierbinte, în special pentru România. S-a discutat despre Schengen.

Am avut o discuție constructivă cu Ambasadorul Spaniei la București, Excelența Sa domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, despre Președinția Spaniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie.

Dorința Spaniei de a promova un mesaj de apropiere al Uniunii Europene de cetățeni este binevenită, iar obiectivul de a finaliza cât mai multe dosare europene, în contextul în care ne apropiem de finalul mandatului actualelor instituții europene, este lăudabil și merită sprijinit.

Am discutat și despre eforturile făcute deja de partenerii noștri din Spania pentru sprijinirea aderării României la spațiul Schengen și agenda bilaterală densă între cele două state, inclusiv despre obținerea dublei cetățenii pentru românii din Spania.

Avem speranța ca momentul electoral din Spania să nu afecteze aceste priorități și să putem avansa în atingerea obiectivelor comune sub președinția spaniolă la Consiliul UE, anunță Victor Negrescu.

 

X