facebook
Connect with us

Breaking News

Europarlamentarul Victor Negrescu luptă pentru românii din diaspora

Published

on

Noul europarlamentar PSD, Victor Negrescu, a avut o intervenție hotărâtă în prima sa sesiune plenară de la Strasbourg, solicitând Comisiei Europene crearea unui nou statut al cetățeniei europene, care ar permite românilor din diaspora să nu mai fie tratați cu discriminare.

„În calitate de europarlamentar, reiterez nevoia creării unui statut nou pentru cetățenia europeană, o garanție juridică explicită a statutului de cetățean al UE. Fără diferențe, fără inegalități, o garanție pentru un tratament egal. Cetățenii UE susțin acest deziderat. De exemplu, în România sunt zeci de mii de persoane care au semnat petiția inițiată în acest sens împreună cu PES activists România. Dezbaterile privind viitorul UE trebuie să pună accent pe cetățeni”, a explicat europarlamentarul român, care a strâns peste 20.000 de semnături în vederea susținerii acestui proiect.

Membru al Parlamentului European după Brexit, Victor Negrescu a reamintit decidenților europeni despre nevoia de a se preocupa de cetățenii români și de ceilalți cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.

„Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un moment care nu trebuie tratat cu lejeritate. Este vorba despre pierderea unui membru important al UE, dar și despre modul în care vom continua să cooperăm pe viitor în interesul tuturor părților implicate, inclusiv al celor aproape 3 milioane de europeni care trăiesc acolo. Deja aproape jumătate de milion de români s-au înscris pentru dreptul de ședere și se așteaptă ca noi, în Parlamentul European, să le apărăm drepturile, dar mai ales să identificăm noi soluții pentru a relansa proiectul european”, a conchis eurodeputatul Victor Negrescu.
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe{width:100% !important;}

Recomandări

Popular

X