este căutat cu elicoptere și câini de poliție

Author:

Autoritățile din Renania de Nord-Westfalia sunt în căutarea unui român periculos, suspectat că a agresat sexual două femei. Ionuț P., în vârstă de 39 de ani, este înarmat cu un cuțit și este pe fugă. Poliția îi sfătuiește pe cetățeni să nu se apropie de el, informează Adevărul.

Bărbatul ar fi pătruns într-un apartament prin fereastră în districtul Siegen din Geisweid (Renania de Nord-Westfalia) pe 23 septembrie. A atacat două tinere în sufragerie și a scos un cuțit pliant de culoare închisă. „A furat bani de la proprietarele apartamentului și le-a agresat sexual,” a afirmat un purtător de cuvânt al poliției, potrivit de BILD.

O urgență raportată de una dintre locatare a declanșat o amplă operațiune polițienească în jurul orei 21:21. În acel moment, Ionuț P. se afla încă în apartament, însă a reușit să evadeze cu puțin timp înainte ca primele echipaje de poliție să sosească la fața locului. Autoritățile au mobilizat elicoptere și câini de urmărire, instituind controale rutiere pentru a-l găsi.

În timp ce căutările au continuat fără rezultat, cele două victime au fost transportate la spital, una dintre ele necesitând internare. Între timp, criminaliștii au adunat dovezi care au condus la identificarea bărbatului, care avea antecedente penale. Totuși, toate încercările de a-l localiza pe Ionuț P. s-au soldat cu eșecuri. În consecință, un judecător a emis un ordin pentru căutarea publică a suspectului.

Cum arată românul

Bărbatul are ten măsliniu, 1,75 metri înălțime, păr închis, ochi căprui, constituție robustă. Ionuț P. vorbește română și engleză cu dificultăți. Fotografiile disponibile sunt puțin învechite.

Autoritățile solicită ajutorul cetățenilor care au informații despre el să contacteze numărul 0271/70 99 41 45.

X