facebook
Connect with us

Breaking News

Doliu în tetrul românesc. Actriţa Carmen Galin a murit la vârsta de 73 de ani

Actriţa Carmen Galin a murit vineri, cu o zi înainte de a împlini 74 de ani. Carmen Galin a fost actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi s-a retras din activitate în 1995.

„Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriţă exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris muzicianul Nicu Alifantis pe contul său de Facebook.

Actriţă emblematică a filmului şi teatrului românesc, Carmen Galin s-a remarcat pe marele ecran în peste 30 de filme, dar şi în rolurile de pe scenele Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi Teatrului Mic din Capitală, sub bagheta unor regizori precum Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Andrei Şerban.

Pentru rolul din „Saltimbancii şi Ana şi hoţul” a primit premiul pentru interpretare feminină al Asociaţiei Cineaştilor din România.

Actriţa a devenit populară şi pentru rolul din serialul TV „Fram” (1983).

În 1995, Carmen Galin s-a retras din activitate, iar, în 2016, a fost distinsă cu premiul de excelenţă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). În 2004, a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X