Diana Șoșoacă, în miez de noapte la sediul BEC

Author:

Eurodeputata Diana Șoșoacă, președinta Partidului SOS România, s-a prezentat la sediul Biroului Electoral Central cu puțin timp înainte de miezul nopții, într-o încercare disperată de a-și depune din nou candidatura la Președinția României, la câteva ore după hotărârea Curții Constituționale prin care i s-a invalidat candidatura deja depusă.

Potrivit unor surse din cadrul BEC, Diana Șoșoacă s-a prezentat la sediul Biroului cu doar câteva minute înainte de miezul nopții, când termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale a expirat.

Lidera SOS România completează cereri și vrea să-și depună candidatura pe baza semnăturilor depuse anterior, pentru candidatura deja invalidată de CCR.

După cum au stabilit deja BEC și CCR, în cazul Miron Cozma, semnăturile de la o candidatură depusă anterior nu mai pot fi folosite a doua oară. Chiar dacă noul dosar ar fi acceptat dincolo de ora limită, candidatura ar fi invalidată din cauza semnăturilor.

Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Hotărârea CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială. Aceasta a acuzat o conspirație a „evreilor” împotriva sa.

Reacții critice la adresa hotărârii CCR au venit și din partea USR și PNL, în contextul în care electoratul Dianei Șoșoacă s-ar putea reorienta spre George Simion, care ar putea intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale, alături de Marcel Ciolocu, în dauna lui Nicolae Ciucă.

X