Connect with us

Politic

Deputații dau miercuri, votul privind moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

Camera Deputaţilor va da, miercuri, votul asupra moţiunii simple iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu.

Dezbaterile asupra moţiunii intitulate „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” au avut loc în şedinţa de marţi.În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România.

A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare.

Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, se menţionează în document.

Semnatarii au criticat schema de compensare şi plafonare a preţului energiei, „desăvârşită de Virgil Popescu”, susţinând că aceasta este o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră”, care a generat panică şi incertitudine.

Recomandări

X