facebook
Connect with us

Justitie

Demisia Danei Gîrbovan din magistratură, în dezbaterea plenului CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va dezbate, marţi, cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură.

Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a CSM, Secţia va lua în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Dana Gîrbovan a precizat, săptămâna trecută, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

„Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este „total împotriva valorilor democratice”, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan, pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a CSM a luat act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a fost propunerea CEx al PSD pentru a prelua Ministerul Justiției. Gîrbovan a girat și susținut majoritatea modificărilor la legile justiției, inclusiv Secția Specială despre care GRECO a spus că trebuie desființată fiind o anomalie a sistemului judiciar. Ea a fost dorită ministru al Justiţiei și de Liviu Dragnea.

„Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” i-au solicitat Președintelui României să respecte independența justiției, precum și separația puterilor în stat, și să nu dea curs propunerii Guvernului României de a numi un judecător în funcția de ministru al Justiției.

De asemenea, judecătoarea Dana Gîrbovan a refuzat categoric propunerea de a fi nominalizată pentru funcția de ministru al Justiţiei în 2017 în Guvernul Grindeanu sub pretextul că din postura de magistrat nu putea ocupa postul.

„Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie şi aştept din partea viitorului ministru o colaborare instituţională eficientă pentru implementarea soluţiilor incluse în Memorandum”, sublinia atunci Dana Gîrbovan.

De ce Dana Gârbovan nu are ce căuta în fruntea Justiției

UPDATE. Dana Gârbovan a demisionat din magistratură

Două Asociații de Magistrați îi cer lui Iohannis s-o respingă pe Gârbovan

 

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X