Decizia e cunoscută de multă vreme

Author:

PSD știa de multă vreme de planul premierului Marcel Ciolacu de a demisiona dacă PNL decide să rupă efectiv coaliția. „Decizia premierului este cunoscută de foarte multe vreme”, spune purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, întrebat dacă pleacă premierul de la guvernare în cazul în care PNL iese din guvern.

„Deci, decizia premierului este cunoscută de foarte multe vreme. Cred că e un an de când a zis prima oară că dacă cumva Partidul Național Liberal se retrage de la guvernare, dânsul își va depune mandatul, pentru că suntem în această coaliție care și-a asumat un program comun de a duce țara până la sfârșitul acestei legislaturi și, firesc, trebuie să plece și Marcel Ciolacu”, afirmă Lucian Romaşcanu.

Romașcanu e sigur că liberalii vor continua coaliția, spre binele țării

Acesta și-a manifestat speranța că, „după toate aceste tulburări din rândul PNL, decizia finală va fi aceea de a continua guvernarea și de a face lucrurile așa cum se așteaptă românești să se facă”.

„Noi suntem într-o situație în care, sau ei sunt într-o situație în care, politizând foarte mult, au pierdut țara din vedere. Orice declarație care poate avea ca impact pierderea guvernării sau dispariția unui guvern stabil în România afectează tot. Și intern, și piețe, și investitori, și credibilitate. Să nu uităm că avem de votat un buget în România, avem de negociat Schengen-ul, avem de făcut foarte multe lucruri care țin de miniștrii cu forță integrală, nu de secretarii de stat”, adaugă purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat de s-ar întâmpla cu miniștrii, Romaşcanu a răspuns că depunerea mandatului de către Ciolacu înseamnă demisia întregului guvern: „În momentul de față, posibil să existe, nemai fiind decât două luni până la alegeri, cu certitudine președintele va trebui să numească un premier interimar, iar miniștrii probabil că vor rămâne pe funcție cele 45 de zile, dacă țin eu bine minte legea, urmând să vedem ce se întâmplă după aceea”.

 

 

X