facebook
Connect with us

Justitie

Cuc, aşteptat astăzi la DNA, după scandalul „avioanelor la sol de la moţiune”

Ministrul demis al Transporturilor ar putea ajunge, vineri, la DNA, unde a fost chemat pentru audieri în cazul neregulilor de la TAROM. Acesta trebuie să dea explicaţii procurorilor în chestiunea legată de presupusa reținere a avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură, cu scopul de a împiedica răsturnarea Guvernului Dăncilă.

 

Ministrul demis al Transporturilor va fi audiat în calitate de martor întrucât are calitate de deputat și beneficiază de imunitate parlamentară. De asemenea, Cuc este acuzat fosta șefă a companiei, Mădălina Mezei, că ar fi cerut ținerea la sol a aeronavelor în ziua moțiunii de cenzură, dar și în cel mai recent dosar legat de CFR SA.

La rândul său, Constantin Axinia, directorul CFR SA, demis în urmă cu o săptămână de ministrul Transporturilor, a fost chemat marți de procurorii anticorupţie să dea explicaţii. Axinia îl acuză pe Răzvan Cuc că l-ar fi demis pentru că a refuzat să semneze un contract care îi ridica suspiciuni: reabilitarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara.

De aici, acesta susţine că i se trage demiterea. Întrebat de ce nu a vrut să semneze contractul pe care îl cerea Răzvan Cuc, Axinia a răspuns că „era riscant pentru companie. Și pentru mine și pentru companie”.

„Pentru că este un caz precedent făcut în compania noastră, cazul FCC, în care s-a semnat după prima instanță și la recurs s-a schimbat soluția. Atunci a fost nevoită compania să rezilieze contractul respectiv și să fie acordat părții celeilalte”, a adăugat fostul director al CFR SA.

În schimb, Axinia nu a putut să spună de ce Răzvan Cuc era atât de insistent să semneze acel contract.

Pe de altă parte, audierea Mădălinei Mezei la DNA s-a făcut ca parte într-un nou dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor unde aceasta are calitate de martor. De asemenea, Mezei a spus săptămâna trecută că fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală.

În acest context, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

La rândul său, Răzvan Cuc a negat acuzațiile în primă fază, după care a recunoscut public că a cerut lista parlamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, cu scopul de a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Acesta i-a mai reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie. Aceasta a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni.

 

CCR a explicat de ce a respins modificările aduse Codurilor Penale de PSD

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X