facebook
Connect with us

Breaking News

CORONAVIRUS. Armata intervine. Anunțul ministrului apărării

Armata va trimite medici militari care vor ajuta la procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României, anunță, miercuri un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

„Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marți, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României”, conform sursei citate.

Astfel, echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând din noaptea de marți spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.

Sute de români se întorc din străinătate, mulți dintre ei privenind din „zonele roșii” ale Europei, acolo unde sunt multe cazuri de coronavirus. Ei trebuie triați la intrarea în țară. Cei care vin din „zona roșie” vor sta în carantină, în timp ce persoanele care provin din „zona galbenă” vor fi izolați la domiciliu.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X