facebook
Connect with us

Politică

Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a expus o viziune curajoasă, perfect liberală, pe pagina de Facebook a partidului. Ideile sale sunt și o promisiune electorală.

Asumându-și riscul unor reacții populiste, Orban a incriminat statul obez, așa cum e în prezent, militând pentru un guvern mult mai suplu și un aparat bugetar curățat de „căpușe”.

Ideile exprimate de Ludovic Orban

  • „Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu aproape 160 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate!”
  • „Noi, ca partid, trebuie să venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reformă profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale, care plimbă hârtii și atât, care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale.”
  • „Nu putem să mai menţinem acest sistem administrativ ineficient.”

În prezent, România are o situație aberantă: la stat sunt prea mulți angajați, în timp ce economia privată suferă din cauza crizei de forță de muncă. În plus, media salarială de la stat a depășit-o cu mult pe cea din mediul privat.

CITIȚI ȘI:

Articolul Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!” apare prima dată în Ziariștii.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X