Comuniștii moldoveni se tem de unirea cu România: Orice cerere de unificare cu un alt stat va fi pedepsită penal – proiect de lege


Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Republica Moldova, de opoziţie, Alexandru Nesterovschi, a declarat că BCS a înaintat Parlamentului o inițiativă legislativă privind introducerea răspunderii penale pentru cererile de lichidare a statalității moldovenești și unirea cu România.

El a făcut aceste afirmaţii în timpul unui briefing susţinut pe 8 februarie.

„Propunem un proiect de lege conform căruia orice cerere de distrugere a Republicii Moldova sau de unificare cu un alt stat va fi pedepsită penal” – a spus politicianul. Potrivit afirmaţiilor lui Nesterovski, autorii inițiativei consideră sloganurile privind unirea Republicii Moldova cu România, care sunt făcute de o serie de partide și mișcări sociale ale țării, drept „subminare a statalității”.

După cum a subliniat deputatul moldovean, în alte țări astfel de apeluri sunt percepute ca un act de înaltă trădare.

Anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul „priveşte” acum Republica Moldova în rolul „următoarei Ucraine”, în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, încearcă să se alăture Alianței Nord-Atlantice. După cum a remarcat diplomatul, Occidentul „a poziţionat” în fruntea Republicii Moldova un preşedinte, care „este dornic să intre în NATO” și este pregătit „practic pentru orice”, inclusiv pentru unirea cu România.

Share With Your Friends