facebook
Connect with us

Breaking News

Cine gestionează epidemia de Covid-19 în România? Ce spune astrologul despre Iohannis și Orban

Published

on

Astrolog, Sergiu Bălan

Epidemia de coronavirus din România trebuie gestionată. Preferabil, eficient, pentru a scăpa cât mai repede de molima care pune economia mondială pe butuci. În țara nostră, cei care au această nobilă misiune sunt, în principal, Președintele și Premierul, Ministrul Afacerilor Interne, Ministrul Apărării, Ministrul Sănătății și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Vom încerca să analizăm cum se descurcă fiecare, în funcție de tranzitele astrale de pe harta astrală a fiecăruia. Astăzi, despre primii doi – Klaus Johannis și Ludovic Orban.

Președintele Klaus Johannis este născut la 13 iunie 1959, la Sibiu. Este nativ Geamăn (chiar dacă nu pare), cu Luna în Fecioară și cu trei configurații în Leu – Venus, Marte și Uranus. Mercur, patronul semnului natal, este plasat în Rac – de aici vin, probabil, nota de rezervă și aparența de Geamăn lejer decompensat – Aerul semnului natal și Apa Racului nu prea fac o casă bună. Putem fi siguri, însă, că, în compania celor apropiați, este cu totul altminteri decât îl știm și că îi place să stea la povești (deși, opoziția Mercur- Saturn îi face reale deservicii în materie de comunicare). Racul îl face sensibil la valorile tradiționale și îl conectează ușor la trecut – la copilărie, în special. Soarele activează două stele fixe – Capella, responsabilă cu dorința de a învăța și de a cerceta, cu onorurile și cu abundența, cu călătoriile și Arneb – o stea care induce o atitudine puțin circumspectă. Cu Saturn plasat în Capricorn, nu-i de mirare nici că a ales fizica (știință exactă) și nici că beneficiază de prim-plan social, de acces la putere și demnitate publică. Luna din Fecioară i-a furnizat abilități administrative și organizatorice (ceea ce l-ar fi recomandat foarte bine și posturii de premier, nu doar celei de primar), iar Nodul Nord Lunar (Sensul Vieții) în Balanță îi este de folos în arbitrarea diferendelor existente între instituțiile statului.

Tranzitele actuale îi cam dau de furcă președintelui românilor – mai ales conjuncția Saturn natal/Nodul Sud Lunar în tranzit, care predispune la o perioadă de testare spirituală, cu probarea responsabilității, răbdării și organizării. (Între noi fie vorba, toți trebuie să trecem o astfel de probă, acum). Saturn este semnificatorul clasic al carierei profesionale, al funcției și demnității publice; prin urmare, nu este exclusă o încercare și în acest sector. Cum se va descurca Klaus Johannis? Teoretic, bine, date fiind trigoanele pe care conjuncția amintită le face cu Pluton natal și cu Uranus în tranzit și tranzitul venusian în prima casă. Adică, el dispune de putere interioară, de protecție și de un ajutor nesperat, din partea cuiva care se va răzgândi sau își va reevalua atitudinea, în ultimul moment, provocând o răsturnare a situației. Cu toate acestea, popularitatea sa poate fi substanțial lezată – Lilith tranzitează casa a XI-a, zădărnicind unele proiecte și tulburându-i imaginea publică, iar Venus va retrograda în semnul natal și în prima casă, între 13 mai și 25 iunie. Aceasta, teoretic; practic, rămâne de văzut, fiindcă stelele doar predispun!

Și Ludovic Orban, Premierul României, este nativ Gemeni (este născut la 25 mai 1963, la Brașov). Are Lună în Rac (sensibil, emoțional, atașat de familie), Mercur și Venus în Taur (minte practică, instinct financiar, plăcerea de a cânta), plus Marte în Leu – precum șeful statului. Evident, ambii au vocația conducerii, a prim-planului social, dar Marte al premierului este afectat de Saturn, care-i temporizează acțiunile. Același Saturn activează Sadalsuud, o stea fixă care îi facilitează relația cu structurile de guvernământ și cu mediul de afaceri.

Capricornul populat cu aștri duri, în tranzit, îl solicită și pe premierul Orban în această perioadă – Saturn și Pluton în tranzit fac conjuncție cu Nodul Sud Lunar natal. Ca și președintele, premierul este chemat să facă față unei situații complicate, cu caracter general, apelând la toate resursele interioare de care dispune. Iar, în luna mai, spre fine, Marte în tranzit face opoziție cu Pluton natal; este un aspect destul de incomod, care poate provoca descărcări bruște de energie. Marte este în casa a X-a a puterii, deci este posibilă o lezare a acestui sector.

Venus va retrograda tot în prima casă, generând, și ea, o cuadratură cu Pluton natal din Fecioară, făcându-l pe Ludovic Orban să aibă parte de emoții destul de intense. Sperăm că nu și de probleme de sănătate.

 

 

Recomandări

Popular

X