Cine câștigă, Maia Sandu sau Vladimir Putin! Suspans până la închiderea urnelor. Prezența vârstnicilor la vot este masivă, în schimb tinerii nu se grăbesc

Author:

Astăzi este ziua cea mare pentru toți moldovenii de pretutindeni. În Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind modificarea Constituției prin care moldovenii din stânga Prutului vor putea adera la Uniunea Europeană.

Cetățenii din Republica Moldova sunt așteptați la cele 2221 de secții de votare deschise pe teritoriul statului moldovean cât și în străinătate.

Cine câștigă, Maia Sandu sau Vladimir Putin! Prezența vârstnicilor la vot este masivă, în schimb tinerii nu se grăbesc

Din ultimele date prezentate de CEC (Comisia Electorală Centrală) la ora 18.15 prezența la vot era de peste 46% (peste 1,4 milioane de moldoveni votaseră). Cea mai mare prezență la vot este în rândurile pensionarilor, mai exact grupa de vârstă 67-75 de ani cu peste 72%. Acest lucru sugerează că vârstnicii sunt mai susceptibili de a participa la vot, dar ne poate duce cu gândul la o prezenta serioasă a rusofililor.

Există o scădere vizibilă a prezenței la vot pe măsură ce grupele de vârstă devin mai tinere. Prezența scade de la 65% în grupul de 56-65 de ani la 49% în grupul de 46-55 de ani.

Din păcate, grupa de vârstă 26-35 de ani are cea mai mică prezență la vot, cu 38%. Știm că Maia Sandu a făcut o campanie puternică și a îndemnat cât mai mulți tineri din Republica Moldova cât și din diaspora să voteze pentru viitorul țării.

Cozi importante în București și Iași. Moldovenii așteaptă și câte 2 ore pentru a vota.

 

Rusia a declarat că sunt cozi imense la secțiile de vot deschise la Moscova. MAE moldovean susține că aglomerațiile de la secțiile din Rusia ar fi fost create artificial.

Secţiile de votare se deschid la ora 7:00 și se vor închide la 21:00.

X