facebook
Connect with us

Social

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: Încă 47 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în opt județe

Încă 47 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în opt județe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.561, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, anunță MEDIAFAX.

 Petre Daea, plecare triumfală: aplauze la scenă deschisă din partea angajaților din Ministerul Agriculturii/VIDEO

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 8 noiembrie, este de 18.561, dintre care 64 de decese.

În ultima săptămână, au fost raportate 24 de cazuri nou confirmate în Neamț, 10 în Suceava, 5 în Caraș-Severin, câte două în Dolj, Mehedinți și Sălaj și câte unul în Timiș și Bacău.

 Sorina Matei a EXPLODAT pe tema deficitelor anunțate de Guvernul Orban: ‘Faptele dărâmă orice politician mincinos’

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X