facebook
Connect with us

Justitie

Cazul de la Caracal. DIICOT a identificat proba care schimbă radical ancheta

DIICOT a anunțat marți că a reținut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dincă. Bărbatul este acuzat că împreună cu Dincă a violat-o pe Luiza Melencu.

 

Inculpatul a intrat în atenția DIICOT de la preluarea cauzei de structura centrală. În acest moment este confirmat că au fost administrate probe suficiente pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. La 14 aprilie 2019, în jurul orelor 12:00 după ce Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu ce aștepta la ocazie în orașul Caracal, a transportat-o la domiciliu în scopul exploatării sexuale. Dincă a fost surprins atunci de bărbatul reținut astăzi.

Complicele ajuns și a văzut victima. Inculpatul făcea parte din anturajul lui Dincă – folosit la diferite munci. La explicațiile lui Dincă, care i-a povestit că a adus-o pentru relații sexuale, inculpatul i-a solicitat să îi permită și lui întreținerea de relații sexuale cu Luiza. Pentru a-și ascunde faptele în continuare, Dincă a fost de acord.

Bărbatul reținut azi pentru viol este o persoană fără ocupație, fără pregătire, fără venituri, fără domiciliu stabil. Este necăsătorit, cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice.

Acest inculpat reținut miercuri nu e cunoscut cu antecedente penale, nu există conexiune între el și grupul investigat. În acest moment nu e niciun indiciu din care să rezulte că a avut vreo formă de participare la infracțiunile lui Dincă. Inculpatul nu e complice, nu e instigator la săvârșirea celorlalte infracțiuni cercetate.

Inculpatul va fi prezentat instanței, procurorii solicitând arestarea preventivă. Potrivit purtătoarei de cuvânt a DIICOT, anchetatorii nu au ignorat nicio ipoteză de anchetă, au verificat toate variantele.

Pe de altă parte, Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a precizat, că până la finalul acestui an, dosarul Carcacal va fi finalizat, după ce procurorii de caz au verificat toate variantele de lucru.

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT.

Mama Luizei Melencu, așteptată vineri la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că un consilier prezidenţial o va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie pe care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o.

„Am rugat pe un coleg consilier prezidenţial să o primească pe doamna Melencu vineri”, a subliniat șeful statului.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia în 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea, însă acțiunile de salvare au fost eșuate.

Duminică, în 28 iulie, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, declara, pentru MEDIAFAX, că bărbatul din Caracal a recunoscut cele două crime. De sâmbătă, 27 iulie, Gheorghe Dincă s-a aflat în stare de arest preventiv. În cursul zilei de miercuri, procurorii au reținut un bărbat pentru că a violat-o pe Luiza Melencu, atunci când fata era în casa lui Dincă.

Citește și:

Ghinion pentru Alina Bica! Decizia este definitivă

Advertisement

Recent

Politicăacum 5 minute

Războiul declarațiilor între Orban și Firea: Șeful guvernului o acuză pe primăriță că rezultatele mandatului său sunt aproape egale cu zero. Firea: Orban nu făcea altceva decât să stea în birou, numai cu băutură, numai cu țigări

Războiul declarațiilor între Orban și Firea: Șeful guvernului o acuză pe primăriță că rezultatele mandatului său sunt aproape egale cu...

Politicăacum 33 de minute

Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, constată evidență: 'București, singura capitală din UE care nu are încă o autostradă de centură'

Premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai important proiect de infrastructură care va fi realizat în Bucureşti este autostrada...

Sportacum 37 de minute

Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia. România s-a înclinat în fața Rusiei și pierde șansa la medalii

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Rusia cu scorul de 27-18 (10-10), duminică, la Kumamoto, în...

Politicăacum 45 de minute

Orban a demontat mandatul lui Firea de la Primăria Capitalei

Premierul Ludovic Orban susține că la Primăria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante „sunt...

Politicăacum 50 de minute

Ludovic Orban: Cel mai important proiect de infrastructură care se va realiza în Bucureşti este autostrada de centură

Ludovic Orban: Cel mai important proiect de infrastructură care se va realiza în Bucureşti este autostrada de centură Premierul Ludovic...

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X