facebook
Connect with us

Breaking News

Câte avioane a vândut și livrat Airbus în martie 2020

Airbus prezintă un update al vânzărilor și livrărilor de avioane în martie și anunță adaptarea producției în contextul pandemiei Covid-19 

●        Afacerile sunt afectate de pandemia Covid-19

●        21 de comenzi nete și 36 de livrări în martie 2020

●        290 de comenzi nete și 122 de livrări în T1- 2020

●        Cotele de producție revizuite în scădere, adaptate noilor condiții de piață 

Toulouse, 10 aprilie 2020 – După un debut al anului 2020 cu performanțe comerciale și industrial solide, Airbus (simbol bursier AIR) își revizuiește cotele de producție în scădere pentru a le adapta noilor condiții de piață generate de pandemia Coronavirus. 

În primul trimestru al anului, Airbus a primit 290 de comenzi nete pentru avioane și a livrat 122. Alte 60 de avioane au fost produse în această perioadă, dar acestea nu au fost livrate deocamdată, din cauza evoluției pandemiei.

36 de avioane de diferite tipuri au fost livrate în martie, față de 55 în februarie. Acest lucru reflectă solicitările clienților de a amâna livrările precum și alți factori care au legătură cu situația actuală. 

Noile cote de producție medii au fost stabilite după cum urmează: 

●       A320 – 40 de avioane pe lună

●       A330 – 2 avioane pe lună

●       A350 – 6 avioane pe lună 

Aceasta reprezintă o reducere a cotelor pre-coronavirus de aproximativ 30%. Cu acest ritm al producției, Airbus își menține capacitatea de a răspunde cererilor clienților și își protrejează în același timp capacitatea de a se adapta în continuare la evoluțiile globale. 

Airbus lucrează împreună cu partenerii sociali pentru a defini cele mai potrivite măsuri sociale în vederea adaptării la această situație nouă și fluidă. Airbus abordează, de asemenea, un plan de menținere a lichidităților pe termen scurt, precum și structura costurilor pe termen lung. 

“Impactul pandemiei este fără precedent. Prioritățile noastre acum sunt de a proteja angajații și de a sprijini lupta împotriva virusului. Suntem în dialog constant cu clienții și partenerii lanțului de aprovizionare, traversăm împreună aceste vremuri dificile. Companiile aeriene care ne sunt cliente sunt afectate semnificativ de criza Covid-19. Ne adaptăm activ producția la noile situații prin care trec clienții și lucrăm la măsuri de reduceri operaționale și financiare pentru a face față realității”, a spus Guillaume Faury, CEO Airbus. 

(Informații complete despre comenzi și livrări în martie 2020 sunt disponibile la această adresă: https://www.airbus.com/aircraft/market/orders-deliveries.html)

 

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X