Filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat că un om precum Călin Georgescu, „nimicul pur”, a ajuns să candideze la prezidențiale și chiar să obțină cel mai bun scor în turul 1 din cauza clasei politice, care e tot mai arogantă și s-a depărtat complet de popor. Totodată, Gabriel Liiceanu lansează un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis: „Când un președinte declară că statul este eșuat, înseamnă că el e eșuat. (…) Nu cred că a existat o jignire mai mare în acești 35 de ani decât să aduci în fața unui popor de 20 de milioane de oameni o entitate neeligibilă”
„Am ajuns aici printr-o criză a clasei politice. Acesta este răspunsul sec și scurt. Ce înseamnă o criză a clasei politice? România a încercat după ’90 să se constituie ca stat democratic și, după cum știți, statele democratice nu arată la fel. Există o ierarhie a democrațiilor, de la cele mature până la democrații eșuate, până la state eșuate, despre care a vorbit, culmea, până și președintele României, el reprezentând statul.
Când un președinte declară că statul este eșuat, înseamnă că el e eșuat. Se pune întrebarea dacă clasa politică își dă seama cum articulează, toți cei care s-au succedat la putere, cum articulează democrația”, a declarat Gabriel Liiceanu, la Digi24.
Filosoful a mai afirmat că Georgescu nu este decât un efect secundar a ceea ce a produs o clasă politică tot mai trufașă: „Cuvântul stupefacție îmi vine în minte de câte ori apare acest personaj în față. Disprețul meu și stupefacția mea în fața acestui personaj sunt fără limită. Dar nu sunt supărat atât pe el, că el e efectul secundar. Indignarea mea merge tot asupra clasei politice și a organismelor care o compun, începând cu președintele României, pentru că nu cred că a existat o jignire mai mare în acești 35 de ani decât să aduci în fața unui popor de 20 de milioane de oameni o entitate neeligibilă”.
Totodată, Gabriel Liiceanu a susținut că „mă jignești, mă jignești profund” faptul că i s-a pus în față drept candidat un om precum Georgescu, un politician care n-a făcut niciodată nimic: „Acest om nu făcuse nimic pentru țara lui. Nimic, nimicul pur”.