facebook
Connect with us

Social

Calendar creștin-ortodox, 8 ianuarie, 2020. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul; Cuvioasa Domnica

Published

on

Sfântul Cuvios Gheorghe a trăit în secolul al VII-lea. După ce își împarte averea săracilor, merge la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Intră în cinul monahal la mănăstirea Hozeva.

Datorită ascezei, luptei împotriva patimilor, se umple de darul Sfântului Duh și devine un stâlp însuflețit și o icoană a tuturor bunătăților atât pentru cei din mănăstire, cât și pentru cei din afară ei. A strălucit cu nevoințele și s-a dezlipit de toată desfătarea lumească, căpătând și darul de a face minuni. Nu a slăbit din înfrânare până la trecerea să la cele veșnice.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Macarie Măcriș;- Sfântului Cuvios Emilian Mărturisitorul;- Sfintei Cuvioase Domnica;- Sfinților Mucenici Iulian și Vasilisa;- Sfinților mucenici care au crezut prin Sfântul Iulian;- Sfântului Sfințitului Mucenic Carterie;- Sfântului Chir, arhiepiscopul Constantinopolului;- Sfântului Attic, patriarhul Constantinopolului;- Sfântului Prooroc Sameu Elamiteanul;- Sfântului Agaton;- Sfinților Mucenici Teofil, diaconul, și Eladie.

Mâine, 9 decembrie facem pomenirea Sfântului Mucenic Polieuct..

Calendar Ortodox

.fb-background-color{background:!important;}

Recomandări

Popular

X