Connect with us

Social

Calendar creștin-ortodox 10 septembrie 2022. Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora

Sfintele Mucenite Minodora, Mitrodora și Nimfodora au trăit în vremea împăratului Galeriu Maximian (305-311), în Bitinia. Aceste mucenitie au fost surori și s-au retras într-o pustie pentru a se închină deplin lui Hristos.Datorită viețuirii lor, au primit darul facerii de minuni.

Astfel, credincioșii primeau de la ele vindecare pentru diverse neputințe.Fronton, conducătorul cetății, auzind de faptele lor minunate, le-a chemat spre a fi judecate. Văzând cât de frumoase erau, le-a spus că le va duce la curtea imperială că să le mărite cu nobili.

Când a văzut că este refuzat, a torturat-o până la moarte pe Minodora, iar pe surorile ei le-a aruncat în temniță. După moartea acesteia le-a cerut celor două surori să jertfească idolilor. Mitrodora și Nimfodora s-au întărit și mai mult în credință lor, când au văzut trupul lipsit de viață al Minodorei.

Pentru că nu au lepădat credință în Hristos, au fost și ele ucise. După moartea lor, s-a pogorat foc din cer care a adus moartea lui Fronton și a torționarilor săi.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Mucenic Varipsava;- Sfintei Pulheria, împărăteasa;- Sfinților Apostoli Apelie, Luca și Clement;- Sfântului Petru Mărturisitorul, mitropolitul Niceei.Mâine, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Recomandări

X