Bulgaria se conformează la ordinele lui Nehammer: Restricții draconice la granița cu Tucia, anti-migranți


Un proiect-pilot vizând mai buna protecţie a frontierelor externe a Uniunii Europene a fost lansat în Bulgaria, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite dpa. Măsurile vin în plin scandal privind blocarea intrării României și Bulgariei în Schengen. ‘Întărirea graniţelor externe cu măsuri sporite de supraveghere ce vor fi implementate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia este o prioritate-cheie’, a subliniat executivul UE într-un comunicat. Proiectul prevede securizarea frontierei cu Turcia cu vehicule, camere de supraveghere, drumuri şi turnuri de supraveghere, potrivit unei declaraţii a şefei Comisiei, Ursula von der Leyen, scrie Agerpres.

Și România are un proiect similar

Un prim proiect-pilot în domeniul securizării frontierelor externe ale UE a fost lansat vineri în România. Acesta se concentrează pe repatrieri, managementul frontierelor şi cooperare internaţională şi va fi implementat cu sprijin operaţional, tehnic şi financiar puternic din partea Comisiei şi a agenţiilor europene specializate, precum Europol şi Frontex.

Proiectele-pilot din România şi Bulgaria au fost anunţate la un summit UE în urmă cu o lună. Migraţia spre Uniunea Europeană a crescut din nou anul trecut, determinându-i pe liderii UE să convoace luna trecută un summit special pentru a căuta noi măsuri de stoparea a sa.