facebook
Connect with us

Breaking News

Bandă de infractori minori, destructurată de polițiștii brăileni. Copiii terorizau elevii

Published

on

Ultima oră. Bărbatul care a făcut anunțul cu bombă din Capitală a fost reținut

Trei copii cu vârste cuprinse între 10 ani și 15 ani au fost prinși de polițiști după ce au tâlhărit mai mulți elevi de la un colegiu din orașul Brăila. Infracțiunile au fost în ultimele săptămâni, iar minorii obișnuiau să-și amenințe victimele cu un cuțit, furându-le sume mici.

Autoritățile au anunțat că au fost prinși copiii care ziua în amiaza mare au tâlhărit mai mulți elevi de la Colegiul Național „Gh. Murgoci” din Brăila.

Este vorba despre trei frați care au fost prinși de polițiștii locali. Cei trei au fost predați Poliției Naționale care va continua cercetările.

Reprezentanții Poliției Locale Brăila au declarat, pentru MEDIAFAX, că cei trei au fost identificați luni și sunt bănuiți că sunt autorii unor tâlhării în Brăila.

Minorii sunt frați și au 10, 12, respectiv 15 ani și provin dintr-o familie dezorganizată.

„În ultimele săptămâni au comis nu mai puțin de 4 tâlhării asupra unor elevi, în zona centrală a orașului. Pe data de 21 ianuarie, minorul de 10 ani l-a înțepat cu un briceag pe un elev care ieșise de la ore de la un colegiu din centrul orașului, reușind să obțină de la victima suma de 2 lei. Minorul de 10 ani era însoțit atunci de fratele de 15 ani. În data de 7 februarie, minorul de 12 ani l-a amenințat cu acte de violență pe un alt elev al liceului respectiv, tot la ieșirea de la ore, reușind să obțină și de la acesta câțiva lei. De această dată, totul a fost surprins pe camerele de supraveghere din zonă”, au spus reprezentanții Poliției Locale Brăila.

Banda de tâlhari minori a fost destructurată după ce vineri unul dintre frați a comis o tâlhărie lângă liceu. El a furat doi lei și a fost prins de polițiști, iar tatăl său a fost amendat de polițiști.

„Vineri, conducerea colegiului a anunțat că un elev a fost amenințat. Acestuia i-a fost luată suma de doi lei. Minorul de 12 ani a fost depistat și condus la secția de Poliție, în prezența tatălui său. Părintele a fost amendat cu 500 de lei. A fost informată și Direcția pentru Protecția Copilului, iar copilul va primi consiliere psihologică. Polițiștii continuă cercetările, infracțiunea fiind tâlhărie calificată”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

În ultimele trei săptămânii, infractorii minori au tâlhărit patru elevi, obținând sume mici de bani și țigări. Una dintre victime a fost înjunghiată în picior și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

(sursa: Mediafax)

Recomandări

Popular

X