Armata rusă revendică noi cuceriri în estul Ucrainei, în timp ce aproape 1000 de civili sunt evacuați din fața soldaților ruși. Kievul forțează în Kursk

Author:

Armata rusă revendică capturarea unui nou sat în est în estul Ucrainei, în timp ce forțele de la Kiev avansează în zona Kursk din Rusia.

Armata rusă a afirmat sâmbătă că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, unde trupele sale continuă să câştige teren în faţa unei armate ucrainene mai mici, potrivit AFP, relatează News.ro.

Localitatea Jelannoe Pervoe (Jelanne Perche în ucraineană, n.r.) a fost eliberată datorită operaţiunilor active şi decisive ale unităţilor din Grupul de Sud”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

 

Zona Pokrovsk

Acest mic sat este situat în districtul Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană, care este ameninţată de avansul rusesc.

În ceea ce privește situația din districtul Pokrovsk, o persoană a fost rănită în Kurakhove, două clădiri înalte și două instituții de învățământ au fost avariate în Hirnyk, iar două case au fost deteriorate în Horishne.

Armata Kremlinului a înregistrat progrese rapide în regiunea Doneţk în ultimele săptămâni, afirmând în mod regulat că a capturat sate mici.

Marţi, aceasta a declarat, de asemenea, că a cucerit un oraş, Krasnogorivka, în aceeaşi regiune.

Kursk

Ucraina, care se confruntă cu dificultăţi în est, a lansat un atac major în regiunea rusă Kursk la 6 august, cucerind câteva sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului. ISW a scris în utlimul raport că forțele armate ucrainene continuă avansul la Kursk.

Aceasta spera să forţeze Moscova să îşi redistribuie trupele din regiunea Doneţk şi să oprească astfel înaintarea acestora, însă soldaţii ruşi continuă să avanseze pentru moment.

Preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat săptămâna trecută că „prioritatea sa numărul unu” este cucerirea Donbasului, bazinul industrial al Ucrainei care include regiunea Doneţk.

Evacuări din fața rușilor

În ultimele 24 de ore, 900 de persoane, inclusiv 217 copii, au fost evacuate de pe linia frontului în regiunea Donețk. Potrivit Ukrinform, informația a fost publicată pe Facebook de către șeful administrației districtului militar Donețk, Vadym Filashkin, scrie Mediafax.

„În ultima zi, rușii au tras de 23 de ori asupra așezărilor din regiunea Donețk. 900 de persoane au fost evacuate de pe linia frontului, inclusiv 217 copii”, a scris Filashkin.

O persoană a murit în Bohoyavlenka, districtul Volnovakha.

O întreprindere a fost avariată în comunitatea Hrodivka. În Bilytske, din comunitatea Dobropolye, o persoană a fost ucisă și două rănite, trei case și două întreprinderi au fost avariate. În comunitatea Pokrovsk, o persoană a murit și o casă a fost avariată.

În Kostyantynivka, o persoană a fost ucisă, au fost avariate două clădiri înalte, trei clădiri nerezidențiale și o conductă de gaze.

În comunitatea Toretsk din districtul Bakhmut, două persoane au fost rănite și o casă a fost avariată. În comunitatea Chasovoyarsk, au fost avariate opt case particulare, o clădire cu mai multe etaje și două clădiri industriale.

În cursul ultimelor 24 de ore, trei persoane au fost ucise și patru au fost rănite în timpul bombardamentelor asupra regiunii Donețk de către trupele ruse.

X