Apar benzi speciale în vămi pentru vehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că transportatorii români vor avea prioritate în fața camioanelor din Ucraina sau Turcia, după ce se introduc la vămi benzi speciale pentru vehiculelel din UE.

  • „Azi mai rezolvăm una dintre solicitările esențiale ale transportatorilor. Devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană. De ieri, s-a deschis circulația pe o asemenea bandă în vama Calafat, iar de azi la Nădlac II şi Borş II. Urmează și vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noștri vor avea prioritate în fața camioanelor din Ucraina sau Turcia”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Transportatorii au cerut intervenția urgentă a Guvernului pentru a opri „controlul ilegal de către autoritățile bulgare asupra camioanelor înmatriculate în România, care transportă mărfuri spre și dinspre Austria”, care rămân blocate perioade lungi de timp, până la șapte zile, la granița bulgaro-română. În poziţia lor, ei afirmă că, în lipsa unor măsuri urgente de rezolvare a situaţiei, vor separarea România de Bulgaria în procesul de aderare la Schengen.