facebook
Connect with us

Ultima Ora

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea în weekend

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 29 mai,  vremea va fi în continuare în general instabilă şi se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, cu precădere după-amiaza şi seara, în cea mai mare parte a ţării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi pe suprafeţe restrânse grindină.

În intervale scurte de timp, se vor înregistra pe spaţii mici cantităţi de apă mai însemnate, peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în est şi sud-est, se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

La Bucureşti, vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Sâmbătă, 30 mai, meteorologii anunţă că în majoritatea regiunilor vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi pe areale restrânse în rest. Pe suprafeţe mici va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În nord şi în nord-est înnorările vor fi mai persistente, iar ploi locale vor fi mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade.

Şi în Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat şi se va manifesta, cu o probabilitate mai mare după-amiaza, prin înnorări, averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va avea valori uşor sub cele climatologic specifice sfârşitului de lună mai, cu maxima de 21…22 de grade şi minima de 10…11 grade.

Duminică, spun meteorologii, în regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină). Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade. În Bucureşti, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X