facebook
Connect with us

Breaking News

Anunț ȘOC al lui Băsescu pentru bugetari! Ce se întâmplă cu salariile acestora

Published

on

Fostul președinte al României Traian Băsescu crede că în acest moment o categorie de bugetari primește bani pe care nu-i merită și propune reducerea lefurilor acestora cu 25 la sută.

Băsescu spune că angajații din administrație, lucrează de acasă și este justificat să aibă veniturile reduse.

„Sectorul bugetar înseamnă şi medici, înseamnă şi armata, poliţia şi jandarmeria. Partea care ia bani degeaba în momentul de faţă este administraţia locală şi centrală. Administraţia – o trecem la categoria „cei care lucrează de acasă”. Lucrând de acasă au un program relaxat ceea ce le permite o reducere a veniturilor cu 25% pe perioada când lucrează part time, ba chiar şi pe o perioadă mai lungă. Dintr-un motiv simplu, trebuie să controlăm cheltuielile. Venituri nu se ştie câte vom avea, dar regula de aur pe timp de criză este să controlăm cheltuielile.

Şi dacă te uiţi că ai cheltuieli mult prea mari faţă de venituri, cum este cazul României.

Este esenţial ca în ceea ce urmează să controlăm cheltuielile. Or reducerea de venituri în aparatul administrativ este obligatorie. Şi în celelate găuri mari – cheltuieli materiale, toată panoplia de cheltuieli pe care o aduce funcţionarul administrativ, maşini şi tot ce se cumpără de regulă.

Ei au trimis în şomaj 1 milion de oameni din sectorul productiv şi protejează sistemul administrativ bugetar. Cei din producţie pe care i-au trimis deja în şomaj nu o să aibă la infinit bani pentru cei din administraţie, care speră ei vor vota.

Dacă ei din prima zi au zis că dau ajutoare de şomaj, sigur că nu s-a mai străduit niciun IMM să se reprofileze. Acestea sunt greşeli. Oamenii trebuie stimulaţi să muncească. Este pandemie, dar uitaţi-vă la Dacia, sunt convins că şi Ford a făcut.

Toţi vor să reia producţia, dar cu muncitorii în stare de siguranţă. Au mărit spaţiul între muncitorii de la bandă, au pus paravane, le-au asigurat măşti, le-au asigurat halate şi pot spune că oricând este cerere vor relua producţia. Momentan nu este cerere”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu la Digi24.

Recomandări

Popular

X