facebook
Connect with us

Breaking News

ANUNȚ EXTRAORDINAR! CÂND VINE PRIMUL VACCIN ANTICORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

Published

on

Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, în termen de aproximativ o lună, a declarat vineri, la Antena 3, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel.

 

El a spus că din momentul în care s-a ratificat protocolul științific de cercetare, produsul va ajunge pentru avizare la Agenția Națională a Medicamentului din România.

  • ”Și în SUA, și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.
  • Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. (…) S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele.
  • Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. (…) Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a declarat Cercel.

Recomandări

Popular

X