facebook
Connect with us

Justitie

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia de o zi acordată deținutului Dragnea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, sâmbătă, că a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat joi Liviu Dragnea. La rândul său, șeful ANP a cerut verificări la pușcăria Rahova, după ce Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă( joi 31 octombrie), deși acesta ar fi cercetat în alte dosare penale, fapt ce ar însemna că nu poate primi permisie.

 

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, pentru Mediafax, că deja a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență.  În urma acestei solicitări, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, a subliniat Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Verificările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă joi, 31 octombrie 2019, și ar fi ieșit din penitenciarul Rahova, pentru a petrece timp cu cei apropiați. Potrivit articolului 213 alineatul 2, litera b din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor:

„(2) Permisiunea de ieșire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deținuții se află în una dintre următoarele situații:a) nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracțiuni;b) sunt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze;c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar;d) sunt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului”.

Surse din penitenciar au precizat că, pentru a nu primi permisie, deținutul trebuie să fie inculpat în dosarele penale în care mai este implicat. Liviu Dragnea este doar suspect în dosarul Tel Drum. Cererea de învoire a lui Liviu Dragnea a fost semnată de șeful parcului auto – acolo unde este încadrat la muncă. Apoi a fost aprobată de o comisie specială și ca ea să fie efectivă a trebuit să treacă și pe la director care are ultimul cuvânt de spus. Oficial, conducerea de la Rahova nu a comentat modul în care a fost învoit timp de 24 de ore, scrie digi 24.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai, după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

 

Citește și:

STS va publica numai rezultatele parțiale și finale de la alegerile prezidențiale

 

 

Advertisement

Recent

Advertisement

Facebook

Loading...

Popular

X