facebook
Connect with us

Social

ALERTĂ! Oraşul Năvodari va intra în carantină duminică, de la ora 20

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus ca oraşul Năvodari să intre în carantină, duminică, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.

Prefectura Constanţa a anunţat că, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa de sâmbătă, s-a votat o hotărâre prin care se propune intrarea în carantină a oraşului Năvodari, începând cu data de 22 noiembrie, ora 20. Măsura este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire dacă situaţia o va cere.

Decizia urmează să fie luată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Astfel, în Năvodari, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X