facebook
Connect with us

Sănătate

ALERTĂ! Medicul Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a fost confirmat cu Covid-19 după ce se vaccinase în 27 decembrie

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a fost confirmat cu COVID-19, după ce s-a vaccinat, în 27 decembrie.

Medicul Carmen Dorobăţ a declarat pentru News.ro că se simte bine şi că s-a izolat la domiciliu, alături de soţul său, confirmat de asemenea cu COVID-19.

„Nu am luat infecţia din spital. În spital ştiu să mă protejez. Euforia sărbătorilor ne face uneori să mai şi greşim. Eu m-am protejat mereu, nu ştiu cum de s-a întâmplat”, a afirmat Carmen Dorobăţ.

Ea a spus că în cazul său boala a debutat cu o tuse uşoară şi cu o temperatură de 37,2 grade.

Medicul ieşean a mai spus că, în ciuda faptul că s-a îmbolnăvit, nu pune la îndoială eficacitatea vaccinului.

„Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori daţi de vaccin apar abia la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecţia a apărut imediat după vaccinare.

Protecţia, respectiv purtarea măştii şi spălatul pe mâini, păstrarea distanţei sociale, trebuie menţinută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. Peste 28 de zile voi face rapelul. Îi sfătuiesc în continuare pe oameni să se vaccineze”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

.fb-background-color{background:!important;}

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X