facebook
Connect with us

Justiție

ALERTĂ. Eugen Nicolicea recidivează. Îl amenință pe Iohannis. Îl dă pe mâna judecătorilor

Published

on

ALERTĂ. Eugen Nicolicea recidivează. Îl amenință pe Iohannis. Îl dă pe mâna judecătorilor

Deputatul PSD Eugen Nicolicea îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis că nu are voie să-l nominalizeze pe Ludovic Orban ca premier desemnat pentru a alcătui viitorul Guvern al României.

Nicolicea îl amenință pe Iohannis că va ataca la Curtea Constituțională decizia președintelui României, care l-a desemnat joi pe fostul premier Ludovic Orban să facă un nou Executiv.

”Articolul 89 alin. (1) din Constituție prevede dizolvarea Parlamentului ca un MIJLOC DE REZOLVARE A CRIZEI GUVERNAMENTALE, nerezolvată de către Parlament ca urmare a faptului că Parlamentul nu a acordat votul de încredere unui Guvern, după două încercări eșuate și trecerea unui număr de 60 de zile, SCOPUL fiind alegerea unui nou Parlament care SĂ POATĂ REZOLVA CRIZA.

Președintele României, primul ministru și numeroși lideri politici încalcă sensul articolului 89 alin.(1) din  Constituție, declarând deschis că au ca SCOP  ”alegeri anticipate”, folosind, ca MIJLOC, NEREZOLVAREA CRIZEI GUVERNAMENTALE mai mult de 60 de zile.

Dacă președintele României va respinge propunerea de premier făcută de o majoritate parlamentară, așa cum a declarat, va declanșa un conflict juridic de natură constituțională ÎMPIEDICÂND FORMAREA UNUI GUVERN, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul și a ajunge la  ”alegeri anticipate”.

Dacă președintele României îl va nominaliza drept premier pe Ludovic Orban, va încălca și voința Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moțiune de cenzură”, spune Nicolicea.

Recomandări

Popular

X